Откриха нова клиника за хемодиализа

 

В Бургас заработи най-модерният диализен център в България

 

Специализиран медицински център по хемодиализа NephroLife бе открит в Бургас. Той се намира в к-с „Изгрев“ и е оборудван с модерна техника. Това е първият диализен център в България, който въвежда високотехнологични практики, прилагани в Израел. Пациентите ще могат да се възползват и от безплатен транспорт от и до здравното заведение в диализните дни.

„Ще работим с водещи израелски професори, за да може да сме полезни на хората от Бургас и региона. Основната ни цел е пациентите да се чувстват добре, защото те ни вярват. С висококачественото оборудване, което им предлагаме, те ще имат по-добро качество на живот”, обясниха собствениците на клиниката.

Консултант на центъра е проф. Дорон Шварц. Той е ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас. Проф. Шварц е преподавател в университета в Тел Авив и е включен в списъка на „Най-добрите израелски лекари“ на списание „Форбс“. На чело на клиниката в Бургас, като медицински директор, застава д-р Николай Тодоров. Той има над 40 години опит.

Екипът на клиниката ще осигурява на пациентите цялостен скрининг, включително периодични кръвни, биохимични и хормонални изследвания за проследяване на ефективността на лечението. Ако е необходима корекция на терапията, специалистите в диализния център ще назначават такава. На място ще се осъществяват и консултации с диетолог, както и с квалифициран психолог. Клиниката разполага с 18 апарата, а от лечението могат да се възползват над 100 пациенти.Bottom of Form

„Всеизвестен е фактът, че в Израел работят изключително добри и компетентни лекари. Това е възможност чрез тях ние да ползваме добри практики и идеи. Някои от тези преподаватели могат да обучават и наши студенти в Медицинския факултет. Така ще имаме възможност да разкрием обучение на английски език. По този начин ще можем да приемаме студенти от цяла Европа, които да се обучават на чуждия език”, каза кметът Димитър Николов по време на официалното откриване на клиниката.

Сред гостите бяха посланикът на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан, която също изрази задоволството си от инвестицията, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, началникът на РЗИ д-р Георги Паздеров, лекари, специалисти и медии.

Коментари

comments