Отворени към промяна с ИКЕА

Когато става дума за нашия собствен дом, осъзнаваме, че нуждите ни спрямо него се менят с времето. Но колкото и да се променяме, винаги се стремим към едно – комфорт у дома. В какво се състои той? Според ИКЕА комфортът вкъщи е способността на жилището да отразява настоящите ни нужди и мечти и да се приспособява към тях. Това гласи изследването Life at home на ИКЕА, на което изцяло е базиран новият каталог на компанията. Данните от доклада ни запознават със 7 типа жилищни пространства, едно от които е дом с една спалня, в който живее семейство с двама родители и близнаци тийнейджъри.

Но как да създадем комфорт за всички вкъщи, когато площта е ограничена?

Сменете „стандартите“ с индивидуални решения

Когато живеем с тийнейджъри, трябва да сме готови да реорганизираме  дома, за да отговаря той и на техните специфични нужди като лично пространство, чести събирания с приятели и забавления вкъщи. Именно затова бихме могли да сменим традиционната маса в нашата кухня с кухненски „остров“, който може да се използва както за хранене, така и за приготвяне на ястия.  И защо не, ако това е начинът, по който семейството би предпочело да прекарва семейните вечери?

Гости? Никакъв проблем! DIHULT са любимите ни меки пуфове, които могат да бъдат поставени навсякъде и дори да бъдат окачени на стената, когато не се използват. А ако семейството организира филмова нощ с приятели, подвижната масичка с дръжка BURVIK е идеална за целта, тъй като е лесно подвижна и удобна. Така всички необходими неща ще са ни винаги под ръка.

Изборът на подобен тип интериор заявява: ние се водим от това, от което наистина имаме нужда вкъщи, а не се подчиняваме на  „правила“, които диктуват как „би трябвало“ да се използва пространството у дома. Вратите на този дом винаги са отворени, а за семейството, което живее в него, гостите са добре дошли по всяко време, защото интериорът перфектно го позволява.

Дом, който се променя с теб

В началото на новата година всеки се изпълва с мечти и започва да чертае планове за бъдещето. Вече направили равносметка за изминалите месеци, сме започнали да планираме идеите си за нов начин на живот. Това не е ли най-подходящата причина да адаптираме дома си към нашите нови планове, мечти и идеи?

Една стая с много функции. Как ви звучи? Дневната обикновено е най-голямото пространство у дома и същевременно може да бъде и най-гъвкавото. Това би могло да стане благодарение на комбинацията от различни опции за мека мебел. Такива са диваните FLOTTEBO, които могат да се използват и като легла. Възглавниците на гърба на дивана могат да бъдат размествани, за да се приспособят към всеки повод. Посрещате гости с преспиване? Този диван разполага с голяма ракла отдолу за прибиране на завивките, което го прави идеален за тази цел.

А пространството за сън? Мебели и стена в по-тъмен цвят – именно така можете да отделите своята зона за сън, дори и тя да е в откритото пространство на всекидневната. Леглото MALM с вградено място за съхранение е подходящо за всяка спалня – независмо от размерите й.

Голямото семейство върви ръка за ръка с много багаж. Извлечете максимума от коридора (или от всяка стена), като ги превърнете в практично гардеробно решение с помощта на система ELVARLI. За да съхраним всичките си вещи, без да стане тясно и претрупано вкъщи, не са ни необходими големи пространства, а интелигентни начини за съхранение и организиране.

Когато кроим планове за бъдещето, се водим от това, което искаме да постигнем. Ако става въпрос за дома, ситуацията е същата. Затова изберете за жилището си „подвижни мебели“, които лесно ще се приспособяват към нуждите на семейството ви, когато те се променят. Защото домашният уют не е въпрос на площ, а на организация на пространството така, че всеки вкъщи да има местенце, което може да нарече свое.

 

За изследването Life at home: Новият каталог на ИКЕА е базиран изцяло на изследването Life at homе, като за целта компанията влиза в домовете на 22 000 души, за да разбере как се чувстват вкъщи и какви са всекидневните им нужди. Благодарение на получените данни, в каталога компанията формира 7 типа жилищни пространства – от студио с площ 18 кв.м. до дом, който е създаден, за да подкрепя природосъобразния  начин на живот на своите домакини.

Коментари

comments