Няколко прости трика за лесно научаване на френски език

Искате да се научите да говорите френски? Très bien! А най-хубавото е, че можете да го овладеете много по-лесно и по-бързо, отколкото си мислите.

Да, някои аспекти на френския език могат да бъдат трудни, както при всеки един впрочем. Но в по-голямата си част той е лесен – особено ако решите да изучавате френски език онлайн.

Следвайте тези стъпки и няма да съжалявате!

Стъпка 1: Влюбете се във френски език

Какъв е ключът към говоренето на френски? Passion. Френският е езикът на любовта. И за да говорите на който и да е език, вие трябва да се влюбите в него. Или поне да намерите наистина добра причина да се стараете в ученето.

Вашата голяма причина за изучаването на френски език ще ви държи мотивирани през всички възходи и падения в процеса. Ще се задържите в релси, дори когато се почувствате разочаровани.

Ето някои наистина добри причини да се влюбите във френския:

· С него можете да обиколите света. Френският е официален език в над 25 държави и се говори широко в много други.

· Ще провеждате разговори с членове на семейството на френскоговорящото си гадже.

· Ще четете френски литературни класици (помислете за Виктор Юго, Емиле Зола, Александър Дюма и Густав Флобер).

· Ще получите поглед отвътре върху френската култура.

· Можете да си намерите добра работа с френски език или директно в Париж например.

· Ще пътувате много по-лесно по едни от най-обичаните летни курорти на света.

Стъпка 2: Създайте „Мини Франция“ във вашия дом

По-лесно е да говорите френски, когато сте заобиколени от неща, които ви насочват към него. Но не е нужно да живеете във Франция, за да се потопите в езика. Всъщност можете да се обградите с френски неща, където и да живеете.

· Превърнете вашия смартфон във френски говорител. Превключете езиковите настройки на телефона си на френски. Можете да направите същото с вашия компютър.

· Гледайте френска телевизия и филми. Включете субтитрите, за да ускорите ученето.

· Четете статии и книги на френски език.

· Слушайте френско радио и подкасти. Можете да научите много френски език и като слушате френски песни.

· Украсете дома си с елементи, които да ви помогнат да се чувствате като във Франция!

Стъпка 3: Напишете своя собствена френска фраза

Ще научите френски много по-бързо, ако се съсредоточите върху думи и фрази, които са от значение за живота ви.

Ето защо ви препоръчваме да си създадете персонализирана френска книга с фрази. Това е съвкупност от думи и изрази, които са от значение за вас. В книгата може да фигурира кратко описание за вас – как се казвате, на колко години сте, какво и къде работите, къде живеете и така нататък.

Стъпка 4: Приемете, че отначало ще звучите смешно, когато говорите френски

Ако никога не сте говорили силно и пред други хора на чужд език, може да се почувствате неловко в началото.

Това е особено валидно с говоренето на френски. Този език включва звуци, които дори не съществуват в българския. Но колкото повече говорите, толкова по-добре ще се представяте.

Стъпка 5: Проведете разговори с истински французи

Най-ефективният начин да научите един език е да говорите от първия ден, по възможност с хора, за които той е роден. Къде можете да намерите французи, с които да практикувате? Всъщност е много просто. Без значение къде живеете, имате шанса да намерите хора, онлайн или офлайн, които да говорят френски.

Помнете, че всички, които са се научили да говорят френски, някога са били начинаещи в езика, точно както и вие сте. Всички те са успели, няма причина и вие да не го направите. Трябва ви само малко повече смелост и вяра в самите себе си.

И трябва да използвате френския си толкова, колкото можете, за да се потопите максимално в очарователната френска култура.

Bon courage!


Warning: include(/index.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Warning: include(): Failed opening '/index.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Коментари

comments