Ники Захариев с ново видео към песента „В памет на героите“

Ники Захариев пусна нов клип към песента „В памет на героите“. Изпълнението е на мъжкия вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, чийто ръководител е младият музикант. Той е и автор на музиката на песента, а текстът е на Жорж Йорданов.

Миналия месец Ники Захариев взе участие в музикалната програма на церемонията по връчване на Балканските бизнес награди, организирана от международната платформа Global Leaders. А на 18 май направи концерт-спектакъл, с който рестартира музикалната си кариера след пандемията и същевременно отбелязва 40 години живот и 27 години на сцената.

Ники Захариев е роден в София през 1983 г. и е израснал в домове за деца без родители. Постига една голяма своя мечта – да бъде стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска докато учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“.След това завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специален предмет Пеене и музикална педагогика.

Зад гърба си има 27 години опит на сцената – дебютът му е в детското предаване „Като лъвовете“ по БНТ, след това участия в „Шоуто на Слави“, „Музикална Академия“ по ТВ 7, „Черешката на тортата“ по Нова ТВ, в сутрешните блокове на Нова ТВ и БНТ и др.Пял е на сцената на Античния театър Пловдив, в Зала 1 на НДК, в Софийската опера, както и в цяла България.

Носител на наградите Златен медал за оперетен дует – гр. София;Надмощие на духа – 1-во място – гр. Велинград; Гран При в гр. Перник през 2014 г. Той също композира музика и е изпълнител в мъжкия вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, където е и музикален ръководител.