Неувяхващи рози за повече от 365 дни са хит сред лукозните подаръци в България

Как да запазим цъфналите рози красиви по-дълго време и то подредени в луксозна кутия? Отговорът на този въпрос идва от мястото на съвременния ултралукс – ОАЕ, където флористични експерти налагат нов метод за запазване дълголетието на розата. Те са превърнали това в изкуство, което вдъхновява ландшафтният архитект Виолета Генова преди година да превърне „дълготрайните рози“ в предпочитан подарък за българските потребители.

„От класически червени рози, през снежно бели, до сини или черни – „Grand Roses“ създават продукти, които да излъчват класа и стил. Преди да пристигнат в България, „дълготрайните рози“ преминават през специална дехидратираща обработка, за да издържи цвета повече от няколко години, като се запазва еластичността и формата на розата. При допир, те са меки и гъвкави и не се нуждаят от вода“, ни увери л.арх. Виолета Генова.

„Компанията дава гаранция, че розите могат да се съхраняват в кутиите от 365 дни до пет години, но при правилна грижа за тях“, споделя тя и допълва, че българският потребител получава за първи път уникалното усещане да се докосне до вечно свежите рози и да изпита една неповторима емоция.

Розите GrandRoses се поставят в дизайнерски, луксозни кутии, които напълно премахват нуждата от ваза.
Компанията създава няколко различни варианти на кутии, в които се аранжират различен по брой рози. Те са ексклузивно съдадени за нуждите на марката – кръгли и квадратни, в черен и бял цвят. Техните размери са съобразени, така че розите да пасват идеално в тях и в същото време да се вписват перфектно във всяко пространство. Облицовката на кутиите, се изработва от специална, луксозна хартия, решена във вариант „мат“, която при допир създава чувство за изтънченост и същевременно придава завършеност на продукта. Всяка кутия се гравира със златен печат с логото на марката. От юни  компанията лансира и най-луксозния продукт – VelvetBox  – кръгли кутии облицовани в черно кадифе!

Първоизточникът на аранжирането на цветя в кутия е модната столица Париж, където един от най-емблематичните жестове към специална дама е поднасянето на красив букет от рози. Подреждането на цветя по този начин, напомня за френската изтънченост в модата.

Като ценители на всичко необикновенно, ОАЕ не подминават този шикозен метод на аранжиране. Те го осъвременяват, придават му стил и актуалност, като запазват първоначалното сантиментално чувство от Франция.
GrandRoses  са последователи на последните тенденции създадени от арабските емирства, където първокачественото аранжиране на дълготрайни рози (и не само) в луксозни кутии е абсолютен хит!

„За ценителите на класиката, създаваме и луксозни аранжировки с живи рози като използваме висококачествен внос от Еквадор.
Желанието ни е Grand Roses да предложи на българските потребители един изцяло нов поглед над традиционния букет, като го превръщаме в изискан и модерен, декоративен артикул“, споделя л. арх. Виолета Генова.