На 69-ия си рожден ден ДЕЙВИД БАУИ представя нов албум

Main press image 2 credit Jimmy King copy

На 8-ми януари, 2016 г. (петък) британската музикална легенда ДЕЙВИД БАУИ навършва 69 години. Същият ден е и световната премиера на новия му албум, озаглавен ‘Blackstar’. Албумът излиза на CD и винил формат и се разпространява у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. ‘Blackstar’ ще бъде наличен на физически носител в онлайн магазина www.musicmall.bg и в дигитална версия в iTunes Bulgaria.

През 2013-та година Бауи се завърна изненадващо на музикалната сцена с проекта „The Next Day”, първият му албум от 10 години насам, и оглави класациите в редица държави по света включително във Великобритания, Германия, Холандия, Швеция и други. Албумът стана #1 в чартовете за дигитална продажба в iTunes на повече от 60 страни и достигна 2-ро място в Билборд, най-високата позиция в класацията на САЩ в цялата звукозаписна кариера на Бауи.

Три години по-късно, Дейвид Бауи е готов със следващия си проект, който сп. Rolling Stone вече определи като „най-добрият анти-поп шедьовър на Бауи от 70-те години насам“. Самият Бауи споделя, че се чувства изключително освободен и ‘Blackstar’ е сред най-агресивно експерименталните му проекти. Записан в малкото старомодно студио в Ню Йорк „Magic Shop“ с местни джаз музиканти, новият албум напомня на публиката за първата му любов в музиката – джаза. Продуциран от дългогодишния творчески партньор на Бауи, Тони Висконти, ‘Blackstar’ съдържа 7 песни и е с времетраене 42 минути.

Коментари

comments