Над 500 вида български мартеници в Kaufland

Над 500 вида български мартеници се предлагат в Kaufland по случай Баба Марта – един от най-обичаните родни обичаи, запазил се от древността до наши дни. В асортимента за 1 март могат да бъдат намерени многообразие от мартеници, изработени в България, а разнообразието от видове включва както гривнички, така и ръчно направени с различни големини и видове.

Българските мартеници в Kaufland са подходящи за всякакви възрасти и предпочитания. Всички те са произведени от различни по вид и съдържание прежди, като в част от тях са имплементирани български шевици или символи на късмета, здравето и щастието, напр. подкова, златна паричка, детелина, калинка, коминочистач и други. Сред тях са и разнообразните ръчно произведени мартенички, които са направени от вълна и наподобяват истински бижута.

Разработването на дизайните на многобройните мартеници отнема два-три месеца и е дело на екип от професионалисти, споделят от лидера в ритейла. Влага се старание във всеки детайл, като специални са дори опаковките и дисплеите, на които са подредени самите мартеници.

Цветната палитра на традиционните бяло-червени артикули могат да бъдат намерени на цени, започващи от 39 стотинки.

Kaufland предлага над 6000 родни стоки в богатия си асортимент, като 87% от доставчиците са български. В празничната седмица клиентите могат да намерят разнообразие за своята трапеза и дом.