Мейзи Уилямс и Дзуриел Одивол се присъединяват към мисията на Always да вдъхновява младите момичета

cover

Мейзи Уилямс, 18-годишната актриса, известна с ролята си на Аря Старк от сериала „Игра на тронове“, и Дзуриел Одивол, 12-годишната режисьорка, бореща се да вдъхновява младите момичета по целия свят, станаха посланици на мисията на Always #КатоMомиче.

Always, в лицето на световен лидер в грижата за жената, инициира нов проект в партньорството с TED, наречен „Световен курс за обучение в увереност“. Той е продължение на кампанията, целяща да подкрепи самочувствието на подрастващите момичета. Проектът #КатоMомиче стартира след проучване, което показа, че самочувствието на момичетата по време пубертета достига до най-ниското си ниво и изразът „като момиче“ може да бъде много обиден. В тази връзка, Always и TED организираха интерактивна конференция, чиято цел бе да промени значението на този израз и да го превърне в най-галантния комплимент, който едно момиче може да получи.

Сред лекторите на конференцията бяха Мейзи Уилямс и Дзуриел Одивол. Мейзи говори за това колко е важно да бъдеш уверен и изрази своята подкрепа към момичетата, които ги е страх от предразсъдъците на обществото. Тя обърна внимание на факта, че по време на пубертета момичетата се сблъскват с множество обществени ограничения, свързани с това как да говорят и как да се държат. Мейзи смята, че е настъпил моментът тези бариери да бъдат превъзмогнати и че заедно момичетата могат да докажат, че са неудържими. Актрисата сподели, че без тези ограничения, налагани от обществото, пубертетът би бил времето, през което всяко момиче да изгради своята самоувереност. Мейзи показа своята подкрепа към проекта #КатоMомиче, като подкани девойките да се гордеят със своите постижения, със себе си и никога да не спират да мечтаят, защото те са неудържими.

Въпреки крепката си възраст, Дзуриел Одивол също демонстрира своята увереност. Тя гордо говори за убеждението си, че образованието играе важна роля в живота на младите момичета, въпреки съществуващите предразсъдъци в някои общества, които вярват, че то не е нужно на момичета. Поради тази причина тя се опитва да накара жените  да разберат, че образованието е изключително важно, ако искат да постигнат мечтите си. Тя сподели, че е благодарна за подкрепата на семейството й и за това, че е имала шанса да получи образованието, от което се нуждае, за да бъде неудържима.

Коментари

comments