ЛОКОМАТ ПРО Е ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ! БОЛНИЦА “СЕРДИКА” ОТВАРЯ ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ

 

 

До сега майки с деца болни от детска церебрална парализа и болни от множествена склероза трябваше да ходят в Турция и Израел като най-близки дестинации, в които разполагат с Локомат – изключително прецизен уред, раздвижващ долните крайници и борещ спастичността им чрез движение.

Сега най-голямата болница за рехабилитация в България отваря врати на детско отделение в сградата си в Овча Купел в София. След като в изминалата година “Сердика” концентрира сили в развиването на роботизираната рехабилитация в България логична стъпка е и тази – да разполагат с Локомат Про – последният модел на уреда.

От болницата споделят, че ключовият елемент е перфектно обучените медицински специалисти, които работят сертифицирано не само с Локомат Про, който е творение на Hocoma, а и с уредите на Tyromotion – австрийски гигант в производството на техника за възстановяване.

Не само децата, а и възрастните биха могли да се лекуват с роботите, като това става след индивидуално съставен план за възстановяване спрямо конкретния случай на пациента.

Болницата приема записвания както за приходящи пациенти (такива, които идват за лечебни процедури през деня, а вечерта се прибират в дома си), така и за хоспитализация. Процедурите започват през май и юни 2020.

“Ние се стремим да сме в крак със световните новости в лечението на специфични нужди и инвестираме усилия и средства в името на здравето на българите. Вярвам, че с Локомат Про и с новото ни детско отделение ще сме полезни на много хора, които до сега по принуда са отивали в чужбина за това лечение.” Заяви изпълнителният директор на болницата – д.м.н. Емил Янков и добавя: “За нас достъпността е приоритет, а здравето на пациентите цел номер едно!”

Болница “Сердика” е най-голямата болница за рехабилитация в България и е единствената, която предлага роботизирана рехабилитация.

Множество пациенти са се обърнали за помощ към инициативата “Българската Коледа” за лечение с Локомат. Болница “Сердика” ще посреща с приоритет именно тези пациенти.

Специалистите на “Сердика” очакват своите първи пациенти за Локомат Про и са позитивно настроени за влиянието на роботизираните терапии върху състоянието на лекуващите се.

 

www.serdika.com/lokomat


Warning: include(/index.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Warning: include(): Failed opening '/index.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Коментари

comments