Кафе „Nova Brasilia“ отбелязва производството на 500-милионната си опаковка за българския пазар  

19

19 

Заводът на JDE в България отпразнува 25-тата си годишнина, заедно с българските си партньори и дипломатическата общност у нас

 

 

София, България | JACOBS DOUWE EGBERTS, един от световните лидери в производството на кафе и чай, отбеляза производството на своята 500-милионна опаковка кафе Nova Brasilia с малка церемония в международния си завод в Костинброд. Юбилейната опаковка беше подарена на кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, като признание за партньорството през годините.

 

Сред почетните гости на събитието бяха американският посланик у нас Н. Пр. г-жа Херо Мустафа, заместник-посланикът на Кралство Нидерландия в България г-н Юрен Ван дер Хорстдари, заместник-министърът на икономиката г-н Стамен Янев,  кметът на град Костинброд, заедно с мениджмънта на JDE и други членове на дипломатическата общност в България.

 

След виртуална обиколка на фабриката за кафе, на присъстващите беше представен анализ на социално-икономическото въздействие в България на JDE, изготвен от  Института за пазарна икономика.

 

При посещението си във фабриката американският посланик в България Н. Пр. Херо Мустафа коментира: „Изключително се радвам, че посетих нидерландско-американската фабрика на Jacobs Douwe Egberts Peets’ заедно с колегите ми от Нидерландия. JDE Peet е най-голямата компания за кафе и чай в света с почтени практики, която оперира в повече от 100 държави. През последните 25 години компанията е инвестирала милиони долари в завода си в Костинброд и е ангажирала 84 работници от областта, които произвеждат кафе за консумация в целия регион. Горда съм да видя, че компании с американски инвестиции, като JDE Peet’s, работят в България в полза на всички нас.“

 

След близо 30 години на българския пазар (от 1991 г.), Nova Brasilia е пазарен лидер при мляното кафе за домашна консумация за 2019 година (по данни на Nielsen) и събужда

милиони български любители на кафе всеки ден.

 

Създаден през 1995 г., заводът за кафе в Костинброд се радва на значителен растеж през годините. Днес играе ключова роля в глобалната мрежа за доставки на JDE, като изнася емблематични марки кафе в повече от 10 държави, включително Германия, Гърция и Румъния.

 

„Кафе „Nova Brasilia“ е повод за изключителна гордост за нас. Откакто заводът в Костинброд е част от семейството на JDE, инвестирахме над 5,6 млн. лева в разширяването и модернизацията на вече международното съоръжение и той е еталон в групата на JDE за ефективност на производството и ангажираност на екипа. Произведените в България кафе продукти достигат до повече от 10 милиона домакинства годишно в Централна и Източна Европа.“, каза Крис Брайтън, вицепрезидент на JDE при посещението си в България. „Изключително съм горд от дисциплината на екипа, която демонстрира на първо място културата ни за безопасност и гъвкавост. Това гарантира непрекъснатост на производствения процес и доставка при нарастващото търсене на пакетирано кафе за локалните и международни клиенти на фабриката, дори в най-тежките времена на пандемията.“, добави той.

 

Коментари

comments