Как никога да не изгубваме ключовете си?

 

 

Загубата на ключове е нещо много неприятно и стресиращо. Никой не обича да закъснява за работа или да не може да влезе в собствения си дом в крайна сметка…

Ако често ви се случва, ето някои ценни съвети, с които да минимилизирате риска от загубата на ключовете си.

Имайте определено място у дома си

Независимо дали ще поставяте ключовете си в купа, в чекмедже или ще ги окачвате до входната врата, обикновено поставянето им на определено място може да помогне да намалите шансовете си да ги загубите. Помага също така, ако мястото е безпроблемно видимо и лесно достъпно, за предпочитане близо до входната врата.

Имайте и определено място извън дома

Когато не сте вкъщи, също е важно да имате място, където да поставите ключовете си, за да не ги загубите. Когато сте извън дома, редовно поставяйте ключовете си в чанта, джоб или на колан, който можете да носите.

Имайте план Б

Ако сте склонни да губите ключовете си, подгответе се предварително за това и направете резервни чифтове. Няма как да ви навреди, ако имате допълнителни комплекти за спешни случаи.

Можете също така да решите да подарите едно от тези копия на човек, на когото имате доверие, като съсед, роднина или близък приятел. Това много може да помогне в критични моменти.

Вземете си тракер

Да, тракерите за проследяване на вашите ключове са нещо истинско. Ако сте от хората, които наистина са склонни да губят ключовете си често, една такава инвестиция определено си струва.

Помнете, че всички тези съвети важат и за притежателите на автомобили.

А ако все пак стане така, че загубите всички свои налични ключове и нямате никакъв резервен чифт, винаги има решение. Ако ви се случи така, че да не можете да влезете в колата си например, просто трябва да потърсите евтин автоключар София. Това наистина спестява много главоболия.