Как да успеете да се насладите на скучен филм?

Принудени сте от приятели да гледате филм, за който сте сигурни, че няма да привлече вниманието ви. Но се налага да го гледате, защото не искате да разочаровате компанията. Какво бихте могли да направите в този случай? Ето няколко съвета, благодарение на които ще успеете да се насладите на скучния филм.

Запасете се с любимите си чипс, пуканки и напитки. Хапването на нещо вкусно ще накара времето да мине по-бързо. Опитайте се да се съсредоточите максимално върху филма, така че да забележите дори и най-малките гафове на екран. Освен че минутите ще отлетят скоростно, ще намерите поне няколко причини да се посмеете, ако филмът ви приспива. Забележете и сцените клишета, използвани от почти всеки режисьор – скачане от самолет или пък зловеща катастрофа, при който главният герой оцелява дори без драскотина. 

Докато гледате, помислете как вие бихте интерпретирали сюжета. Може дори да се абстрахирате от репликите на героите и да си измислите свои. Възможно е да ви звучи незряло, но цялото упражнение всъщност е доста забавно. Не се тревожете, ако хората до вас започнат да ви се смеят. Забележете колко пъти се появява скрита реклама във филма, без значение дали се рекламират цигари, алкохол, коли или дрехи.

Бройте от едно до сто и обратно, или пък си казвайте на ум азбуката. Рецитирайте си стихотворение. Така със сигурност времето ще мине неочаквано бързо, но и ще тренирате мозъка си. Направете си списък на ум на най-ужасните неща, които можехте да правите в този момент – да чистите тоалетната, да сте на бойното поле, да се опитвате да се спасите от акула и т.н. Мислейки за това, ще ви се струва като приказка, че гледате ужасно скучен филм. 

Намерете общото между вас и героите. Асоциирате ли се с нещо с тях? Може би сте преминали през едни и същи предизвикателства или към този момент се намирате в тяхната ситуация? Забележете реакциите им. Може би може да ви помогне да вземете нещо от тях.