Какво жените искат от мъжете в живота си

Има направени много проучвания относно приятелството между мъжете и жените и начините, по които могат да поддържат здрава връзка в дългосрочен план. Но от какво се нуждаят жените по отношение на мъжете в живота им. Не е изненадващо, че качествата, които жените търсят в своите романтични партньори и мъжете като цяло, не са толкова различни от тези, които търсят в приятел. И в това има смисъл: всяко добро взаимоотношение се гради върху някои основни, земни качества.

 

Жените не се нуждаят от партньори, които инвестират цялата си енергия в опитите си да докажат колко са силни и мъжествени, да са мачо или герои. Те просто искат мъже, които са готови да ги посрещнат там, където са и да се отнасят с тях мило, да ги уважават и да са в състояние да гарантират, че романтичната искра продължава да гори.

 

Няма надеждна оценка, която да прогнозира дали някой мъж ще бъде добра партия за вас или не. Никой алгоритъм за сайтове за запознанства не може точно да предскаже човешкото сърце. Дори когато потенциалният партньор има всички качества за една връзка, това не е гаранция, че между двамата ще има „химия“ или ще се срещнете в подходящия момент за всеки от вас. Въпреки това, осъзнаването на това, какво търсим от този най – важен човек в живота ни е основа, за да не се лутаме в безцелни връзки и да установим нова романтична връзка.

 

Чертите, които жените са склонни да ценят и се нуждаят най-много от мъжете в живота си, могат да бъдат категоризирани в три отделни области: морална почтеност (от всички мъже), релационна чувствителност (от приятели и партньори) и удовлетворяваща интимност (от романтични партньори).

Взаимното уважение е изключително. Ако не може да намерим подкрепа и уважение в човека до нас, какво бъдеще има една такава връзка. По отношение на романтичните отношения, дори когато сте ядосани или разочаровани от партньор, уважението трябва да се поддържа.

Отворената комуникация,  която протича всекидневно и тактично, е от съществено значение. Здравата връзка процъфтява, когато комуникацията е ясна.

Честността  е друга черта, която е определяща. Не давайте на някого причини да се съмнява във вас.

Доверието и надеждността от своя страна  позволяват взаимоотношенията да се задълбочават.

Поемане на отговорност за действия и поведение е друго условие за здрава връзка. Без нея разногласията и конфликтите се влошават, а партньорите попадат в безкрайна „игра на вината“.

Няма да е изненада, че жените се нуждаят от мъже, които да проявят  доброта, търпение, разбиране, съпричастност и състрадание . Независимо от вида на връзката, мъжете и жените трябва да се съобразяват с чувствата си един към друг.

Освен това те търсят не само партньор, но и приятел. Да си приятел с партньора си означава да се отнасяш с него по начина, по който се отнасяш с други близки приятели.

Емоционалната зрялост е от съществено значение също. Добре е да се забавлявате по детски, когато е подходящо, но е важно жените и мъжете да се държат като възрастни, когато дойде време и за това. Това е полезно и за поддържането на здрава комуникация и връзка.

Подкрепата е основоопределяща. Независимо дали вашият партньор или приятел се нуждае от емоционална или практическа подкрепа , бъдете там, за да помогнете. Независимо дали ви отнема време за слушане или по-активното участие във важни решения, отглеждането на деца, финансите и т.н., присъствието трябва да бъде положително и подкрепящо.

Приятелството и партньорството вървят заедно с приятелството и създават здрава връзка, което поддържа повечето дългосрочни отношения напред. Никой не осъзнава колко малко енергия биха могли да имат за сексуални дейности, след като децата пристигнат, или работата изисква по-дълги часове или се появят ежедневните проблеми. Ще има моменти, когато ще осъзнавате колко много двамата се нуждаете един от друг.

Да кажеш „Обичам те“ може да не е лесно, но тези думи могат да бъдат силен заряд. За съжаление, някои хора вярват, че ако ги кажат, стават уязвими и е по-вероятно да бъдат наранени. Вашият партньор обаче заслужава да бъде запознат с вашата любов. Ако изговаряте тези думи просто не е за вас, покажете на партньора си любов по начини, които са най-важни за него.

Що се отнася до секса, жените са толкова различни, колкото и мъжете. Не се страхувайте да говорите открито с половинката си за това, покажете му какво искате, как го искате, бъдете предизвикателна, дива, различна. Идете до някой секс шоп passion.bg и се заредете с неочаквани за вашия партньор аксесоари. Ще видите колко по – различни може да бъдете, когато не си поставяте граници. Опитайте се да осигурите удоволствие на партньора ви, а не само на себе си. Сексът трябва да бъде забавно приключение, което позволява на партньорите да изследват и разширяват сексуалната си връзка, а не само повторение на едно и също старо.

Жените се нуждаят от мъжете в живота си, за да бъдат силни, но да могат да покажат и слабост, да бъдат обичани, но и глезени, да бъдат майки, но и любовници. С две думи, оказва се, че знаят точно какво искат.

Коментари

comments