Илияна Лазарова се завръща с нов филм и театрална постановка

 

Актрисата от „Връзки“ сключи граждански брак

 

Младата майка Илияна Лазарова се завръща на сцената и екрана. Точно преди една година актрисата роди първородния си син Оливър, който неотдавна отпразнува годинка с незабравимо синьо парти. По време на творческата си пауза, Илияна успя да сключи и граждански брак със своя любим мъж Красимир Аначков.

Илияна стана популярна с участието си в двата сезона на хитовия български сериал „Връзки“, а зрителите я помнят и от сериалите „Стъклен дом“ и „Седем часа разлика“. От 6 години тя е актриса в трупата на Драматичен театър „Константин Величков“-Пазарджик.

На 15 март Илияна Лазарова излиза на сцената на театъра рамо до рамо със Стоян Алексиев в пиесата „Съединението на двете Кореи” на френския драматург Жоел Помра. Режисурата е дело на Гаро Ашикян, а сценографията е на Милена Панталеева. Общо 16 актьора от пазарджишката трупа се включват в представлението. Текстът на Помра се заиграва с нашите предубеждения и неизтребими клишета в отношенията между мъжа и жената, проститутката и клиента, директора и секретарката, учителя и ученика, хомосексуалните двойки. И въпреки че това изглежда невероятно комично, в пиесата личат и контурите на трагичното. „Съединението на двете Кореи“ не е абстрактна, нито абсурдна пиеса. Тя стряска със своята очевидност. Увлича с нехарактерната си композиция и безпогрешно открива уязвимите ни места. Присъстващите в залата буквално ще съпреживеят представлението, тъй като декорите ще бъдат построени така, че самите зрители ще се окажат на сцена.

Актрисата Илияна Лазарова се включи и в снимките на късометражния филм „По стечение на обстоятелствата“ на младия и талантлив режисьор Петър Чивийски, който заедно с Любомир Балабанов са продуценти на комедийната драма. Сценарият е дело на Стефан Спасов и Константин Вълев. Сюжетът на лентата се върти около шофьор на такси, който отдавна е загубил самочувствие и авторитет. Той решава да поеме риск, за да докаже себе си отново, но недоразумение го отвежда право към провал. Илияна влиза в ролята на нещастна съпруга, чийто влиятелен мъж непрекъснато й изневерява. Той зарязва жена си навръх Нова година, но тя решава да запълни самотата с нов любовник, с когото си организират еротични „игри“. Една такава игра обаче води до голямо недоразумение, което променя съдбата на героите. Истински букет от емоции, изненади и обрати очаква зрителите на жанра драмеди, който в последните години завладя Америка, а сега си пробива път и у нас. Филмът има амбицията да обиколи престижните фестивали по цял свят. Кастът е повече от впечатляващ, а сред актьорите се открояват имената на Николай Ишков, Елена Петрова, Ники Илиев, Веселин Ранков, Китодар Тодоров и много други.

Много скоро, през пролетта, Илияна Лазарова ще стартира и нови творчески проекти, с които ще изненада публиката и зрителите.