Защо не трябва да избирате евтини материали за вашия ремонт

Без значение дали започвате освежаващ ремонт, дали строите нов дом или правите пълно обновление на стар, има няколко основни правила, които е добре да следвате. И ако вече сте се запознали с повечето строителни фирми, проучили сте всички етапи при строителство на къщи и апартаменти, със сигурност има много въпроси, които стоят пред вас и много грешки, които може да допуснете.

Сред най-често срещаните такива са това, че често залагаме на евтини материали, с надеждата да спестим някой и друг лев. Да, но не е така. Защото, както вече знаете, старата поговорка – “евтиното излиза скъпо” – важи в пълна сила. С две думи – не купувайте евтини материали, за да не се наложи само след няколко месеца да правите по-голям ремонт, който да ви струва повече пари.

И така, кои са основните неща, с които не трябва да правите компромис и защо.

Подово покритие, което ще ви служи дълго време

Основната причина, поради която трябва да изберете висококачествено подово покритие, е, че подмяната на по-евтините опции ще бъде много трудна, а понякога дори невъзможна. Преди да купите материалите, обмислете за къде ви трябват – плочки или теракота за банята и кухнята, висококачествен ламинат за хола и спалните помещения, каква е натовареността – имате ли деца, посрещате ли гости, има ли влага, ще има ли килим…

Забравете за евтини тапети или боя

Дори когато става въпрос за най-евтините проекти, дизайнерите препоръчват да купувате тапети, латекс или боя от най-добро качество. Причината е в това, че хубавите материали са по-лесни за нанасяне на стената и по – трайни, а освен това ще ви трябва по-малко от нея, в сравнение с по-евтините опции. Скъпите тапети обикновено са по-устойчиви на външни фактори.

Без компромис за ВиК частите

Когато купувате компонентите за ВиК изобщо не правете компромис с качеството. Ако на пръв поглед крановете изглеждат добре, но са всъщност евтини, опасността от повреда след това е голяма, а тогава може да бъде късно.Освен това, уверете се, че имате добра вентилационна система в банята, за да предотвратите образуването на мухъл в такава влажна атмосфера.

Дървени мебели и врати

Освен, че нискокачествените дървени конструкции (като врати или мебели) се раздуват и напукват много бързо, те могат да бъдат и доста опасни за вашето здраве поради съдържащия се в тях формалдехид. По-добре е да изберете мебели, изработени от бор – тя има мека текстура и цветово разнообразие, но са по-звукоизолирани и не толкова скъпи.

Контакти

Не става въпрос за качеството на контактите (очевидно трябва да е много високо, за да се избегнат опасности от пожар), а за броя им. По-добре е да имате повече гнезда, които са по-малко от необходимото. В противен случай около къщата ви ще има десетки шнурове. Освен това не забравяйте да потърсите професионалисти, които знаят как правилно и професионално да ги инсталират.

Коментари

comments