Ето как да изберем правилните трапезни столове

Трапезарията често е повод за гордост и любимо място на хората, които обичат да посрещат гости на вечеря. А има ли нещо по-важно от това тя да бъде удобна?

Ако искате да имате повече близки и приятели у дома си и те да се чувстват максимално комфортно, то значи трябва да обърнете голямо внимание на вашите трапезни столове. Ето няколко съвета за покупка на такива.

Намерете столове, които да отговарят на пространството, което имате

Размерът на столовете за трапезарията е нещо много важно, защото все пак идеята е те са се поберат в пространството около масата, без да блокират цялата стая и да я правят трудна за обхождане.

Преди да си купите каквито и да било столове, измерете помещението, където ще ги поставите, както и масата. Ще трябва да вземете предвид както ширината, така и височината. Докато го правите, имайте предвид, че средностатистическият стол за трапезария е около 45 сантиметра от пода до седалката, а типичната маса е около 76 сантиметра висока. Освен ако масата ви не е по-висока от това, трябва да се придържате към столове с височина около 45 сантиметра, за да осигурите достатъчно място за краката за седящите.

Важно е да се помисли и за бройката. По принцип правоъгълна или овална маса с дължина около 180 сантиметра може да побере 6 души или дори 8. Не е зле да имате и един-два резервни стола, в случай, че повече хора ви дойдат на гости.

Изберете материал, който отговаря на вашите нужди

Столовете за трапезария се предлагат от всякакви материали, така че може да е трудно да стесните избора за вашия дом. Иначе някои от най-често срещаните варианти са дърво, метал и, разбира се, тапицерия.

Столовете за хранене от дърво са идеални за дома, който има традиционен вид, особено ако са заобиколени от други дървени мебели. Можете да ги закупите с или без дървени облегалки или с тапицирани седалки и облегалки, в зависимост от това колко официално искате да изглеждат.

От друга страна, металните столове за хранене имат модерна визия, така че могат да освежат всяко пространство. Освен това те обикновено са леки, така че можете лесно да ги вземете и да ги поставите в друга стая или дори навън, когато е необходимо. Те са и лесни за поддържане в чистота, тъй като можете просто да избършете металната повърхност, когато върху нея има петна или прах.

И накрая, но не на последно място, изцяло тапицираните столове за хранене осигуряват часове комфорт за вашите гости, благодарение на изобилието от подложки на седалката, облегалката или и двете. Можете да направите вашите тапицирани столове да изглеждат по-пищни с малки детайли или пък да запазите външния вид по-небрежен с обикновена, съобразена с цветовете наоколо тапицерия. Така или иначе ще имате много удобни столове, които насърчават гостите ви да седнат и да останат при вас повече време.

Изберете стила, който искате за вашата трапезария

След като изберете столове с подходящ размер и изработени от материала, който най-много искате за вашата трапезария, фокусирайте се върху дизайна. Това означава да обърнете внимание на цветовете и шарките, които най-много подхождат на вашия дом.

Ако по-голямата част от обзавеждането и боята по стените са в неутрални цветове, може да искате бежови, бели или светлокафяви столове за вашата стая за хранене. Разбира се, това също би могло да е чудесна възможност да добавите малко цвят към помещението със столове, които имат син, оранжев или друг ярък оттенък.

Сега е и моментът да изберете по-нетипичен модел, ако искате малко повече индивидуалност от столовете си. Всичко е във вашите ръце, всичко зависи от вашата собствена представа за красота и удобство.

А ако искате да намерите най-доброто за дома си, вижте трапезни столове тук!

Коментари

comments