Една година след първата трансакция, phyre пусна дългоочакваната версия за iOS и много нови функционалности

Българският дигитален портфейл phyre лансира версия за iOS, както и редица нови функционалности в стремежа си да се превърне в основния метод за разплащане на българския потребител.

От компанията уточняват, че приложението за iPhone ще позволи на потребителите да се разплащат с приятели мигновено и без никакви такси, да плащат сигурно онлайн или на ПОС терминали и да използват картите си за лоялност директно от телефона си.

Плащането на ПОС се осъществява с физическа phyre Mastercard, която може да се поръча от приложението, а потребителите получават безплатни и мигновени нотификации за всяка трансакция. Както е известно, функцията за плащане директно с телефон, която е налична за Android потребителите, за момента е заключена от производителя Apple за българския пазар.

Другата новост, която разкриха от компанията, е пускането на виртуална Mastercard за сигурни онлайн плащания. Тя се издава напълно безплатно, само с едно докосване на екрана на телефона, директно през приложението. Виртуалната карта може да бъде използвана за всякакви разплащания в интернет – плащане на сметки или услуги, или покупки в онлайн магазини. Сигурността е на изключително високо ниво, тъй като всеки потребител може да блокира картата с едно докосване на екрана и да я активира, само когато я използва.

В допълнение към това, всички потребители вече могат да прехвърлят средства към собствената си банкова сметка напълно безплатно. Единствено е необходимо сметката да бъде в българска банка. Преводът се осъществява до 2 работни дни. В комбинация с вече съществуващите мигновени трансфери между phyre потребители, тази функционалност дава възможност за напълно свободно от такси движение на средства.

Друга новост за потребителите е, че те вече имат възможност да потвърждават всички плащания само с пръстов отпечатък.

phyre вече има над 23 000 активни потребители в България, а от компанията очакват минимум двоен ръст след пускането на версията за iOS.  Към днешна дата 85% от тях са концентрирани в столицата и големите градове на страната, а съотношението мъже-жени е 65-35%. Интересът е много голям както при хората в активна трудова възраст – 25-44 години (над 65%), така и при младежите 18-24 години (15%).

Интересна е и статистиката, която създателите на приложението споделят, по отношение на направените до момента трансакции. Забелязва се, че потребителите плащат почти равномерно през делничните дни, като най-много трансакции очаквано се реализират в петък, когато е краят на работната седмица. Потребителите на phyre плащат най-често в големите супермаркети и магазини за хранителни стоки, следвани от заведения за бързо хранене, ресторанти, магазини за алкохол и цигари, бензиностанции и други.

„Версията за iOS и новите функционалности, които предоставяме, са още една стъпка към превръщането на phyre в единственото приложение, от което потребителите се нуждаят за ежедневните си плащания. Нашата цел е да направим движението на средства удобно, сигурно и възможно най-ефективно като цена“, сподели изпълнителният директор на компанията Константин Джелебов.

phyre позволява и дигитализиране на всички карти за отстъпки и/или за лоялност (каквито повечето търговски вериги предлагат на своите клиенти), които работят на базата на баркод или QR код. Това е и една от функциите, особено предпочитана от женската аудитория.

phyre потребителите имат достъп и до дигитализираните брошури на любимите си търговски вериги, които също могат да преглеждат през телефона си, благодарение на мобилното приложение.

Коментари

comments