Доц. Юрий Дачев и проф. Греди Асса на представянето на „Дива луна“ от Виктор Меламед

 

Премиерата ще се проведе на 30 септември в литературен клуб „Перото“.

В края на месец август 2021 г. на българския пазар изгря луксозното издание на „Дива луна“ – сборник с разкази от почетния консул на Кралство Тайланд и автор Виктор Меламед.

Премиерата на тези 25 разказа –  пъстър калейдоскоп от герои, емоции, копнежи и съдби – ще се състои на 30 септември от 18:30 ч. в литературен клуб „Перото“, като събитието е част от програмата на Държавния културен институт „Пишещите дипломати“.

Книгата ще представи актьорът и театровед Юрий Дачев, a в разговора ще се включи и авторът на илюстрациите, поместени в книгата –  проф. Греди Асса. А в света на тези истории ще ни пренесат великолепните актьори Силвия Лулчева и Васил Бинев.

Заповядайте, за да поговорим за копнежа – копнежа по нещо трудно за описване, по дивата луна, по онова, което кара сърцето ни да бие и ни помага всяка сутрин да ставаме и да продължаваме.

И много често това нещо е любовта в най-различни форми.

Линк към събитието във Facebook може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/1543051566030821

Поради противоепидемичните мерки местата на събитието са ограничени. Моля, заявете присъствието си тук: https://www.eventbrite.com/e/172540091057

„Дива луна“ е сборник от разкази за богатството на живота. Фино и все пак категорично напомняне, че има „безброй начини да разкажеш една история“.

Любовта и изневярата. Радостта и тъгата. Фаталното закъснение. Иронията на случайностите. Това са темите на тези разкази и ако нещо ги прави още по-човешки от човешките им сюжети, то е, че авторът ги разказва, без да съди.

Веселина Седларска