Дженифър Батън отдава почит на легендарния Джеф Бек

JenniferBatten1 copy

Дженифър Батън, която ще изнесе възпламеняващо шоу в памет на Майкъл Джексън на 4 юни в Sofia Live Club, ще бъде един от специалните гости на юбилея на китарната легенда Джеф Бек тази година. Събитието ще се състои на 10 август в “Холивуд Боул” в Лос Анджелис и ще отбележи 50-та годишнина, откакто Бек се качва за първи път на голямата сцена.

Именно в началото на 1965 г. по препоръка на Джими Пейдж, младият китарист е поканен да се присъедини към Yardbirds на мястото на Ерик Клептън. Дженифър Батън пък, която наскоро беше призната за една от най-великите китаристки на всички времена, се присъединява към групата на Джеф Бек през 1999 г. С него тя работи в продължение на три години, след което се концентрира върху собствената си кариера. Двамата продължават да поддържат крепко приятелство и до днес, а Бек не пести похвали за таланта й във всяко интервю, което дава.

С екцентричната си визия, която не може да бъде сбъркана по никакъв начин, и експлозивен стил на свирене, Дженифър се превръща в любимата китаристка и на Майкъл Джексън, която го придружава по време на трите му световни турнета (Bad, Dangerous и HIStory).

Дженифър е неотлъчно до Майкъл и по време на представянето му в почивката на Супер Боул през 1993 г., което се превръща в най-гледаната програма в историята на телевизията, проследена от 1,5 милиарда души от над 80 държави по цял свят.

Концертът на Дженифър Батън “In Memory Of Michael Jackson” е на 4 юни (събота) в Sofia Live Club. Начало: 21:00 часа. Билети могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК. Първите 100 пропуска са на промоционална цена от 40 лв. След тяхното изчерпване билетите ще струват 50 лв.

Коментари

comments