Готвачът на Хулио Иглесиса забърка гурме вкусотии за родния елит

Един от топ готвачите на Испания – Джорди Морера гостува у нас, за да поглези гостите на откриването на най-новия ресторант в София – Noah, който е част от световната испанска гурме верига.

Гуруто на черпака е бил личен готвач на знаменитости като Хулио Иглесиас, отварял е ресторанти със звезди Michelin в Ню Йорк. Към момента работи за веригата Меркадона и има собствено кулинарно шоу – „Гастрономика“, което върви по испанската La Pon.

От специалитетите на Морера опитаха поп звездата Ирина Флорин, която пристигна на партито в компанията на Мариела Киселкова или позната повече като Мел от първия „Биг Брадър“ у нас.

Бизнесменът и бивш спортист Любо Ганев също беше забелязан сред гостите. Менюто на Джорджи Морера включваше говежда пастърма с трохи от сухари и мащерка, октопод с пипер виера в билков зехтин с шафран, преса иберико с пушено пюре от моркови и картофи с домашна майонеза от див лук.

Телешки рибай стек с лимонови картофи и българско червено вино също присъстваше в дегустационното меню, а филето от морски дявол със зелена ябълка беше божествено. За десерт, типично испанския крем от кесо манчего.

Коментари

comments