Георги Матев оценява готварските умения на участниците в „Мама готви по-добре”

Georgi Matev (2) copy

Популярният в кулинарните среди Георги Матев е новият съдия в предаването „Мама готви по-добре”. Всяка делнична вечер от 24 март той ще дава своята оценка на резултатите, постигнати от „децата” под вещите инструкции на техните майки и заедно с водещия Сано ще бъде свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения. Досегашният съдия – Шеф Ивайло Петков, ще се сбогува със зрителите на предаването тази сряда и ще се съсредоточи върху скорошните си кулинарни ангажименти в Европа и Азия.

Sano_Matev (5) copy

„Ще бъда максимално взискателен към участниците. Рядко правя компромиси в кухнята, съмнявам се да го направя и с ястие, което трябва да опитам. Искам храната, която дегустирам, да бъде приготвена с чувство, с емоция, със страст. Искам вкусни ястия. Искам „вкусни“ спомени от кухнята на „Мама готви по-добре“ – коментира Жоро Матев.

А увековечените забавни моменти в „Мама готви по-добре” са вече много. Шампиони към момента с най-много победи – цели 6 – са Марио и неговата майка Силвия. 4 двойки успяха да подпалят кухнята, едно момче погрешка изсипа пакетче от 300 гр. черен пипер върху пържола, а най-използваната подправка в родната кухня се оказа магданозът.  До този момент зрителите са гледали изявите на 50 семейства, 44 от които са използвали магданоз в ястието или за декорация.  За малко повече от месец в кухнята на „Мама готви по-добре” са сготвени  18 кг риба, 34 кг свинско месо, използвани са над 250 яйца и 74 кг домати.

Коментари

comments