В БУРГАС СЕ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО ПО ШОТОКАН КАРЕТЕ-ДО ЗА ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ

На 16 и 17 март 2019 г. в град Бургас се проведе национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До за деца до 12 годишна възраст и купа „Ронин“. Организатори на състезанието бяха карате клуб „Ронин“ и Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Бургаският клуб със старши треньор сенсей Иван Тодоров е един от най-многочислените карате клубове на федерацията с повече от 25 години опит. Клуб „Ронин“ беше домакин на световното първенство по Шотокан Карате-До, което се проведе през есента на 2016г. в морския ни град.

Над 200 каратеки от 15 клуба се състезаваха в дисциплините “Ката“ и “Кумите“ в спортната зала „Никола Станчев“ в Бургас.

Специлен гост бе шефът на федерацията Александър Славков, който искаше лично да проследи провеждането на състезанието, тъй като в този му формат, то се осъществява за първи път.  Поради големия брой състезатели през годините, федерацията взе решение, националното индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До да бъдат на отделни дати за възрастовите групи. По този начин се създават условия за по-добра атмосфера и оценяване, а не на последно място се обръща по-специално внимание и на най-малките каратеки.

На 23-24 март 2019г. в град София предстои да се проведе 14-то национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До, за останалите възрастови групи, което ще се проведе в малката зала на „Арена Армеец“.


Warning: include(/index.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Warning: include(): Failed opening '/index.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Коментари

comments