„Всички ние сме мечти“ от Симона Стоева – за смелостта да мечтаеш и ефирната красота на любовта

Може ли сърцето да избира между любовта и изкуството?

 

За да намери място в сърцата на читателите, една история трябва да ги накара да мечтаят, подобно на автора, който я е писал.

Симона Стоева се докосва до мечтателя у всеки един от нас с грандиозния си литературен спектакъл „Всички ние сме мечти“, в който любовта, копнежът по сцената и смелостта политат в шеметен танц.

Академията е едно от най-престижните училища по изкуствата в България, където амбициите и стремежите на учениците горят с неудържим плам – безразсъдно, страстно и смело.

Когато прекрачва прага на училището, Иво е непоколебим в решението си някой ден да се нареди сред най-великите имена в киното. Но за да покори собствените си високи изисквания, той трябва напълно да се посвети на творчеството си – без да се сприятелява, без да се забърква в интриги и най-важното…без да си позволява да се влюбва.

Нора е най-обещаващата балерина в Академията, но за нея това далеч не е достатъчно. Очакванията към кариерата ѝ растат главоломно с всяка следваща година, заедно с безпорядъка, който бушува в душата ѝ. Но тя няма време да се разсейва. Балетът е истинската ѝ любов, a в крехкото ѝ сърце сякаш няма място за повече. Докато не среща Иво.

Когато пътищата им се пресичат в стаята за наказание, в момент, сякаш излязъл от страниците на филмов сценарий, всичко друго мигновено затихва. Двамата се оказват вплетени в танц от смесени сигнали и неизречени мисли и осъзнават, че те – обърканите и отдадените – си пасват идеално, като че ли са съставени от едни и същи вселенски частици.

Вихрушката от чувства помежду им заплашва да ги отдалечи от целите, които и двамата преследват толкова пламенно. И както често се случва в живота, Нора и Иво са принудени да избират. Но може ли сърцето да направи избор между любовта и изкуството? Или двамата ще се превърнат в поредната мимолетна мечта, докоснала душите им. А не сме ли всички на този свят такива?

Изящен и завладяващ, смел и проницателен, „Всички ние сме мечти“ е поетично обяснение в любов към изкуството във всичките му форми.

С впечатляващ кинематографичен размах, напомнящ стила на холивудски продукции като „Ла Ла Ленд“, романът на Симона Стоева възхвалява човешкия порив безстрашно да следваме мечтите си, независимо от трудностите, които срещаме по пътя. И ни припомня, че във всеки един от нас се крие история, която чака да бъде разказана.

Представянето на книгата ще се състои на 24 март от 18:30 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – град Варна. Модератор на събитието ще бъде отговорният редактор в „Сиела“ и автор в „Аз чета“ –   Милена Ташева. Входът е свободен, а линк към събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/939388476736879

Симона Стоева е родена през септември, 1992 година в морска Варна, където избира да живее и днес. Завършила е брандинг комуникации и реклама в под облачното небе на Нотингам и се развива в това професионално направление. През 2016 година издава дебютния си роман и от тогава не спира да пише. Когато не твори проза, обсъжда книги и създава поезия в личния си блог. Обича старите холивудски филми, сладкарството, нощното небе, розовото злато, златните ретривъри и златото като цяло. Вярва в чудесата, добротата на хората и неслучайните срещи.