Български ягоди на финала на Уимбълдън

„Сладката ягодка“ на Kaufland България беше избрана да стане част от звездното меню, подготвено за официалната прожекция на финала на Уимбълдън в София днес. Срещата между Новак Джокович и Ник Кирьос ще бъде проследена на живо на традиционно организирано за целта събитие, на което присъстват редица български интелектуалци, артисти и общественици с особен интерес към тениса и тенис културата.

Сортът „сладка ягодка“ е специално селектиран по поръчка на най-големия ритейлър у нас, като част от ангажимента на Kaufland България за подпомагане на българските производители. Свежите и качествени плодове се отличават с наситения си цвят, силния аромат и правилната за този плод форма. Те се отглеждат в село Динк, Пловдивско, при непрекъснат мониторинг и контрол на процесите. Плодовете се сертифицират и по международния стандарт Global G.A.P.

„Качеството на ягодите, които трябваше да изберем за това събитие, трябваше да кореспондира на всички останали елементи в него. Спряхме се на „сладката ягодка“, защото отговори на изискванията ни, както визуално, така и на вкус. Сигурни сме, че това ще бъде оценено и от гостите на прожекцията на финала на Уимбълдън, които, подобно на тези, които ще имат честта да го гледат на живо, са част от широк кръг от хора с особен интерес към тениса и имат сериозно отношение към тенис културата у нас“. Това обясни журналистът Сибина Григорова, организатор на събитието.