Българите купуват 30% повече мебели онлайн спрямо 2018 година

Българите купуват 30% повече мебели онлайн спрямо 2018 година. Най-много онлайн търсения има за дивани, фотьойли, домашен текстил, кухненски маси и столове, съобщава Vivre

Онлайн продажбите в категория „мебели“ са се увеличили с цели 30% в сравнение със същия период на миналата година, отчита водещият търговец за домашен дизайн и декор в Източна Европа Vivre. Спрямо общите продажби в платформата 34% от всички покупки, достигнали българските домове тази година, са мебели. В отделните категории 24% от продажбите формират артикулите за кухня и баня, 20% е текстилът, 12% отбелязват интериорните декорации, 8% са осветителни тела и 10% са в категория „лайфстайл“.
Ако до преди няколко години българските потребители с неохота купуваха мебели онлайн за сметка предимно на декорации за дома, днес ръстът на поръчките за масивни мебели се покачва. От деветте пазара, на които Vivre оперира, България отбелязва 20% от всички продажби.

Въз основа на увеличаващите се онлайн поръчки и засилващия се интерес към интериорния дизайн, Vivre обявява кампания „Голямата разпродажба” с отстъпки до 70% за хиляди продукти от своя каталог.

„Средната стойност на една онлайн поръчка тази есен възлиза на 105 евро, а най-популярните категории са мебели, текстил и осветителни тела. За пиковия сезон договорихме специални условия с наши доставчици от Испания, Англия, Португалия, Германия, и подобрихме ценообразуването на продукти, които отбелязват високо търсене“, заяви Андрей Станеску, Главен търговски директор на Vivre.

„Голямата разпродажба“ на Vivre.bg ще продължи от 22 до 28 октомври с намаления до 70% на хиляди продукти, сред които разтегателни дивани, кухненски столове, килими, спални комплекти, козметика и бижута. Кампанията ще се проведе едновременно в България, Румъния, Унгария, Словения, Словакия, Чехия, Хърватия, Полша и Гърция.

Коментари

comments