Актьорът Петър Антонов организира благотворителна вечер за деца болни от диабет

В месецът, в който се отбелязва Световния ден за борба с диабета, СНЦ „Култура без граници“ и актьорът Петър Антонов организират благотворителна вечеря в подкрепа на семейства на деца и младежи, които  се борят със заболяването.

Организацията „Култура без граници“ е създадена с цел да подпомага творчески колективи и културни дейности, а в последствие пренасочва приоритетите си към подкрепа на страдащите от диабет. Онсновната й дейност  е насочена към популяризиране на технологичните иновации в терапията на диабета и по-конкретно приложението на т.нар. „изкуствен панкреас“ или системата AAPS (artificial pancreas system).

Световната тенденция сочи ежегодно нарастване на заболеваемостта от диабет. В България всеки 11-ти е с диабет или в предиабетно състояние, а много от хората не подозират за състоянието си.

Благотворителното събитие ще се проведе в ресторант „МАМО“ на 17.11(събота) от 19:00ч., със специалната подкрепа на обичания български актьор и изпълнител Петър Антонов, който сърцато прегърна идеята да бъде проводник на инициативата.

Събраните средства от благотворителната вечеря ще отидат за нуждите на организацията – за лагери, обучения и семинари. Основната идея на благотворителите е да бъде създаден Дневен център за диабетици, в който в приятелска среда да се говори и учи за заболяването. Скоро предстои и провеждането на конкурс под надслов „Позитивно за диабета“.

Коментари

comments